Dicționarele ne spun mai multe despre recunoștință:

-obligație morală pe care cineva o simte față de cel ce i-a făcut un bine;

– recunoaștere a unei binefaceri primite, gratitudine;

-aducere aminte cu dragoste, recunoaștere a unei binefaceri primite;

-mărturisirea binefacerilor primite etc.

Fiecare afirmație are o altă profunzime.

Una din cele mai importante legi universale este Legea Recunoștinței. O lege pe care majoritatea oamenilor o neglijăm. La întrebarea ”de ce este atât de importantă această lege?”, răspunsul este că prin încălcarea ei se creează o dizarmonie între ceea ce dai și ceea ce primești. În acest context energia nu mai circulă. Ea stagnează și se transformă într-o ”mlaștină energetică”, iar cu timpul, visele tale, sănătatea, succesul, relațiile cu oamenii încep să se ”inece în acestă mlaștină. Încet viața devine anostă, se transformă într-o rutină care nu este altceva decât o reflectare a mlaștinii de energie.

În Reiki, două principii au în vizor respectul și manifestarea iubirii față de tot ceea ce este viu. Respectul înseamnă și recunoștință pentru orice ființă vie, după maestrul Rick Bockner. Această recunoștință ne duce spre o infinitate de vietăți, cu rolul lor în viața fiecăruia dintre noi: corpul nostru, copiii, copacii (care înseamnă oxigen), florile (care sunt în număr infinit), infinitatea de vietăți, inclusiv cele ce constituie hrană pentru noi. Iar dacă ne manifestăm recunoștința față de tot ceea ce este viu din jurul nostru, înseamnă că suntem într-un spațiu al recunoștinței, în care nu avem de ce ne plânge. Iar prin recunoștință ne deschidem pentru a primi!

Recunoștință putem manifesta și pentru ceea ce nu este viață (în sensul materialist al cuvântului): cerul albastru, Soarele, Luna, aerul pe care îl respirăm, susurul apei, cântecul păsărilor, măreția munților, frumusețea florilor, zborul vulturilor….

În agitația cotidiană nu mai observăm aceste”cadouri” ale Universului și nu le apreciem. Oare nu e timpul să ne oprim și să descoperim că avem multe motive de recunoștință? Oare aceste daruri neobservate nu ne crează bucurie și fericire? Cum am fi dacă am ține un ”Jurnal al recunoștinței” și în fiecare seară am scrie tot ceea ce ne crează sentimentul de recunoștință? Și să îl citim cu voce tare! Așa ne-am seta ușor energia vieții noastre și am putea ieși mai ușor din ”mlaștina energetică”.

Recunoștința crează încredere în fluxul vieții. Practicând recunoștința, recunoaștem măreția puterii creatoare a Universului și scânteia Divină a acestei puteri.

Practicând recunoștința, ne putem reactiva în adevăratul flux al vieții!

Practicând recunoștința nu vom face decât să creăm armonie și să ne umplem sufletul de bucurie și fericire interioară!

Practicând recunoștința ne vom regăsi valori interioare, dătătoare de puls al vieții, de energie!

…și cred că în aceste zile avem nevoie de așa ceva!

Add Comment