Reiki și Armonisnord pentru viață

De ce ARMONIS?

Armonisnord cu ARMONIE în Reiki

Reiki în armonie a pornit de la un proverb.

Printre maximele atribuite prințului Naoshige se numără și aceasta: ”Marile probleme trebuie tratate cu delicatețe”. Maestrul Ittei a comentat astfel: ”Micile probleme trebuie tratate cu seriozitate”. Între problemele personale nu ar trebui să existe mai mult de 2-3 care să fie considerate grave. Dacă omul meditează asupra lor în vremuri normale (când nu este afectat de ele), ele pot fi înțelese cu ușurință. Este suficient ca el să se gândească la ele înainte de declanșarea lor, iar apoi să încerce să le rezolve cu delicatețe ( fără grabă și fără presiuni). Este însă greu să rezolvi cu delicatețe o problemă dacă nu te afli într-o stare de ARMONIE, căci acțiunile tale vor fi afectate de nesiguranță. Pe de altă parte, dacă temelia a fost turnată anterior, singurul lucru care îți mai rămâne de făcut este să aplici proverbul : ”Marile probleme trebuie tratate cu delicatețe”.

Yamamoto Tsunetomo- Hagakure – Cartea samurailor

De ce NORD?

Armonisnord cu NORD

Pentru că Baia Mare , este pe undeva…pe unde se agață harta în cui! Adică în NORD!

Așa s-a născut ARMONISNORD!

ARMONISNORD este un proiect/concept în care încerc să creez un mediu de acțiune pentru dezvoltarea personală și spirituală într-un mod armonios.

Mă numesc Mircea Lobonțiu și după mulți ani de experiențe de viață am pășit pe o minunată Cale: REIKI.

Profesiunile practicate, acelea de inginer practicant și de profesor universitar m-au pus, de-a lungul vieții, față în față cu multe experiențe și provocări. Toate aceste experiențe și provocări mi-au atras atenția asupra câtorva aspecte importante privind viața noastră și viața în general: armonia, echilibrul, reducerea stresului, evitarea arderii profesionale (burnout-ul), durerea, compasiunea, iubirea, respectul etc. Căutând soluții, am găsit REIKI. Și nu m-am oprit aici. Experiența se cuvine a fi împărtășită, iar după multe activități de mentorat profesional, încerc să împărtășesc parte din experiențele mele noilor generații prin activități de dezvoltare personală.

Practic și promovez REIKI USUI SHIKI RYOHO și GENDAI REIKI HO. De asemenea practic și exercițiile Dento Reiki așa cum au fost preluate de către maeștrii mei, de la maeștrii din Japonia.
Sunt format într-o  școală autentică de REIKI USUI SHIKI RYOHO, cea a doamnei Eniko Simon, din cadrul ASOCIAȚIEI REIKI USUI din Brașov și într-o școală autentică de GENDAI REIKI HO a domnului Eugen Bibo din Brașov  şi ulterior a lui Sensei Hiroshi Doi din Japonia. 

 

Fac parte din ASOCIAȚIA REIKI USUI care este membru al GRUPULUI EUROPEAN REIKI.

Anul 2018 este anul minunatei mele experiențe în Japonia, unde alături de maeștrii mei și alți colegi din țară am beneficiat de cursurile susţinute Sensei Hiroshi Doi. Am participat la festivitatea de dezvelire a Monumentului lui Mikao Usui din localitatea sa de baștină, Taniai, proiect personal al lui Sensei Hiroshi Doi.

Așa a apărut Reiki cu Armonisnord pentru viață!

320px-Reiki-2.svg_-2-500x500.png

Linia de inițiere în REIKI USUI SHIKI RIOHO (grad I, II, M/P) este

Linia de inițiere: MIKAO USUI-CHUJIRO HAYASHI-TAKATA HAWAYO-BARBARA WEBER RAY-MAUREEN O’TOOLE-KATE NANI-LAXMI - PAULA HORAN- KUN ISTVÁN-ROZSA LORÁNT-KORMOS GÉZA- SIMON ENIKŐ-MIRCEA LOBONȚIU.
reiki3-500x500.png

Linia de inițiere în GHENDAI REIKI HO (grad I- Sho-den şi II-Oku-den,) este:

Mikao Usui- Kan’ichi Taketomi- Kimiko Koyama- Hiroshi Doi- Eugen Bibo - Mircea Lobonțiu
reiki4-500x500.png

Linia de inițiere în GENDAI REIKI HO ( grad I- Sho-den, II-Oku-den, III-Shinpi-den, IV-M/P-Gokuikai-den) este:

Mikao Usui- Kan’ichi Taketomi- Kimiko Koyama- Hiroshi Doi- Mircea Lobonțiu

Sunt membru al ASOCIAȚIEI REIKI USUI din Brașov.


Am absolvit cursurile de Dezvoltare personală și practicarea activității de consiliere în dezvoltarea personală se îmbină armonios cu practicarea REIKI.
Cea mai minunată evoluție pentru un practicant Reiki este evoluția în cadrul unei comunități Reiki. În Baia Mare am creat o mică comunitate REIKI USUI SHIKI RIOHO, care efectuează practică săptămânal în fiecare zi de marți de la ora 17. În cadrul acestei practici efectuăm și energizări pentru persoane cu probleme de sănătate, sub formă de activitate de voluntariat.

Susținerea de cursuri REIKI USUI SHIKI RYOHO și GENDAI REIKI HO vor fi anunțate ca noutăți pe această pagină, precum și la rubrica blog.